Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Premijer Fico u životnoj opasnosti: Slovački mediji objavili da je atentator književnik
Nogomet
Derbi će sve reći

Dinamo je sada veliki favorit: Riječani zacvikali pred gazdom, mogu li pobijediti četiri zaredom!?

Veliki derbi na Rujevici puno toga će reći o objema momčadima. Pravi test vrijednosti.

Igrači Rijeka nakon poraza u Kranjčevićevoj (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo je ponovno na prvom mjestu. Rijeka nije izdržala, šaptom je pala u Kranjčevićevoj i prepustila lidersku poziciju Modrima. Prvi poraz Rijeke nakon 63 dana.

Martin Erlić (desno) Vatrenog ostavili na klupi pa primili pet komada: Na rubu su ispadanja iz Serie A divider

Je li Rijeka izgubila zbog prevelikog pritiska, imperativa pobjede ili su njezini igrači jednostavno zacvikali pred očima gazde Damira Miškovića, koji je stigao iz Dubaija kako bi prvi put s tribina pogledao svoje pulene u 2024., to i nije toliko bitno. Činjenica je da su Sopićevi izabranici podbacili, odigrali su loše i zasluženo su pretrpjeli poraz.

Rijeka pala na ispitu 

Nije prvi put Rijeka odigrala loše u gostima od poraza u Maksimiru, no dosad se uglavnom izvlačila, uspijevala bi nekako pobjeđivati suparnike sa začelja ljestvice. Rijeka je imala jako dobar raspored gostovanja. Pobijedila je nekako Slaven (0:1), pa već davno otpisani Rudeš (0:3) i potom Istru (0:3), a čim je stigao zahtjevniji suparnik, stigao je poraz. Vrč ide na vodu dok se ne razbije, a Rijekin se razbio u Kranjčevićevoj.

Dinamo ima samo bod prednosti i u sljedećem kolu mora na noge Rijeci. Međutim, ako pogledamo raspored u posljednja četiri kola, nije teško zaključiti zbog čega kladionice toliko favoriziraju Dinamo. Naime, na Modre je koeficijent 1,40, a na Rijeku 2,70. Riječ je o okladi na prvaka.

Luka Modrić i Marcelo Brozović Iz Barcelone stiže senzacionalna informacija: Marcelo Brozović vraća se u Europu? divider

Čak i da Rijeka pobijedi Dinamo u međusobnom okršaju, imat će težak zadatak zadržati prednost u posljednja tri kola. Riječane očekuju gostovanja u Varaždinu i Osijeku, a kod kuće dočekuje Slaven u zadnjem kolu.

Dinamo ima bodovnu prednost i bolji raspored

Dinamo nakon gostovanja na Rujevici dočekuje Osijek, pa gostuje kod Slavena i potom čeka Rudeš. Važno je reći da Modri imaju bolji međusobni skor i u slučaju da budu bodovno poravnati s Rijekom, osvojit će naslov prvaka.

Rijeka se može nadati da će Dinamo posrnuti u ogledu s Osijekom u Maksimiru, no to baš nije nešto u što se može uzdati. Iz ove perspektive gledajući, Rijeka će najvjerojatnije morati pobijediti sve četiri utakmice kako bi osvojila prvenstvo, Nije nemoguće, ali bit će joj jako teško.

PAOK - AEK VIDEO Kaotične scene u derbiju Dinamovih krvnika: Vidin trener se potukao s igračem pa davio čovjeka divider

Prvi i najvažniji korak mora napraviti u nedjelju na Rujevici. Naravno da će joj perspektive biti potpuno drukčije u odnosu na trenutačnu situaciju ako prvi put u sezoni uspije pobijediti Dinamo. Na kraju je ispalo da bez pobjede u međusobnom okršaju neće moći srušiti Dinamo. Rijeci igra samo pobjeda, dok je Dinamu i bod sasvim dovoljan ulov. Zanimljivo je da je Dinamo na kladionicama blagi favorit i u toj utakmici. Na Rijeku je 2,80, a na Dinamo 2,50.

Derbi na Rujevici sve će reći

Činjenica jest da je Dinamo navikao osvajati naslove, da je njegov pobjednički mentalitet daleko izraženiji i da lakše podnosi pritisak, no ako bi Rijeka uspjela slaviti na Rujevici, sve bi to ipak došlo pod znak pitanja. Rijeka bi dobila bi snažnu injekciju samopouzdanja i možda bi na tom valu uspjela iznijeti posljednja tri kola, dok bi se u redovima Modrih dogodile pukotine koje bi se možda mogle jače reflektirati već na utakmicu s Osijekom.

Dinamo forma jest u laganom usponu, ali i dalje ne izgleda uvjerljivo. Teško zabija i rezultatski teško pobjeđuje. Iako je jasno da je Dinamo sada izraženi favorit, ništa još nije gotovo. Derbi na Rujevici puno toga će reći o objema momčadima. Pravi test vrijednosti.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider