FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ZAŠTO GA UFC NE VOLI?

VIDEO Za vikend je završio protivnika nakon salta unazad, ali nije samo to razlog zašto ga zovu najluđim borcem

Još jednu impresivnu pobjedu upisao je za vikend Michel Pereira i možda sad napokon dobije nešto više respekta od strane UFC-a.

Manje od jedne minute trebalo je Michelu Pereiri za pobjedu protiv Ihora Potierije na UFC 301 priredbi, pobjedu koja mu je bila već osma u nizu. I to vrlo atraktivnu, koja mu je donijela i bonus za izvedbu večeri.

30-godišnji Pereira, poznat i pod nadimkom Demolidor, u karijeri je odradio već 44 borbe, od čega 11 u UFC-u, čijim je članom postao 2019. godine. 

Pobjeđuje sve redom, UFC ga ne ferma

Ono što je uglavnom svima neugodno iznenađenje je činjenica da unatoč nizu od osam pobjeda i također činjenici kako je jedan od najatraktivnijih, ako ne i najatraktivniji borac svijeta, nema ni blizu poštovanja od strane UFC-a koliko zaslužuje.

Istina, mijenjao je kategoriju u kojima se bori, u srednjoj mu je ovo bio tek treći nastup, no nevjerojatno je da prije borbe protiv Potierije još uvijek nije bio rangiran na UFC-ovim ljestvicama izazivača.

Osim najatraktivnijim, nazivaju ga i najluđim borcem svijeta i to zbog više razloga. Prvi naravno ima veze s tom atraktivnošću, odnosno s potezima kakve je sposoban iz svog repertoara izvlačiti. 

Drugi dio ludosti ono je što UFC posebno cijeni, pa su preko toga u početku prodali publici Khamzata Chimaeva. Spreman je boriti se bilo kad i bilo gdje. Iz toga zapravo dolazi veliki broj njegovih nastupa.

Nije birao borbe, nastupao je po cijelom svijetu

Tako je prije dolaska u UFC, od svibnja 2018. do veljače 2019. godine odradio čak osam borbi. Jednostavno, prihvaćao je sve što je mogao, bilo kad i bilo gdje. U tom trenutku bio je 25-godišnjak s čak 33 profesionalne borbe iza sebe. Nažalost po njega, tu se nakupilo i nešto nepotrebnih poraza, iz situacija gdje bi prihvaćao borbe na drugom kraju svijeta, doslovno par dana prije održavanja.

Također, prije dolaska u UFC borio se u osam različitih država, između ostalog i u našem susjedstvu. U Srbiji je bio prvak SBC organizacije, gdje je izgubio pojas od još jednog danas UFC borca, ipak ne toliko uspješnog, Duška Todorovića.

Nešto što je potrebno cijeniti kod njega, ali što vjerojatno nije toliko dobro za karijeru, je to što nakon svojih pobjeda odbija prozivati potencijalne protivnike. Njegov stav je da će se jednostavno bilo kad boriti protiv bilo koga, odnosno koga god mu UFC namijeni.

Mi ćemo se i dalje veseliti njegovim idućim borbama, a gledajući koliko često nastupa, to bi moglo biti već ovog ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider