Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lov na Pariz

VIDEO Hrvatske heroine napravile su podvig, a sada ih čeka najveći izazov

Prije nekoliko dana sestre Ivana i Josipa Jurković napravile su pravi podvig kada su osvojile broncu u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u mađarskom Szegedu. Pred njima je sada još veći izazov - kvalifikacijska regata u Luzernu gdje će se pokušati izboriti vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Praznično jutro na zagrebačkom Jarunu, ali za male i velike veslače i veslačice nema odmora. Među njima i brončane sestre s Europskog prvenstva Ivana i Josipa Jurković. Nakon velikog uspjeha u mađarskom Szegedu, malo su proslavile medalju, odmorile se dva dana i jutros se vratile na vodu.

"Ne smijemo se opustit jer imamo za dva i po tjedna regatu za Olimpijske igre i samim time imali smo dva dana, ali kao da nismo, jer ne želimo se opustiti, a povodom medalje i lakše se ne opustiti jer to nam je dodatni motiv da imamo i da možemo", kaže Josipa Jurković.

Da mogu, djevojke su pokazale i kao juniorke kada su ostvarivale sjajne uspjehe. No, da je na tom putu potrebno i malo sreće, blizanke Ivana i Josipa vidjele su na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, gdje je u igri bio i plasman na Olimpijske igre. U eri covida nisu ni dobile priliku nastupiti, zbog pozitivnih testova vratile su se kući. To razdoblje ne pamte po dobru.

"Da smo imale priliku pokazat u kakvoj smo formi, pa da možda nismo bile dobre, bilo bi nam puno lakše to podnijeti, ali ovako kada nismo imale priliku, mrzile smo i cijeli svijet i život. Nije fer i znate već kako to ide, ali uvijek kažemo ima onaj gore plan za nas i sigurno da nekad težim putem morate ići da bi ostvarili ovako lijepe stvari u budućnosti", kaže Ivan Jurković.

Uz pomoć obitelji na Korčuli, prijatelja i trenera Saše Vukojčića, teško razdoblje je za njima, a one su se na najbolji mogući način vratile natjecanjima. Fokus je sada na kvalifikacijskoj regati za Olimpijske Igre u Luzernu.

"Iskreno ima tremu jer znamo koliko nam to znači, a sve ove cure koje su došle na Europsko dobile smo i zasad koje nemaju normu. Znamo da će doći Dankinje koje su na prvom Svjetskom kupu digle broncu, ali mislim da se možemo i s njima potrkati samo da se poklopimo, kao što smo se i na Europskom poklopile i bit će nešto"; kaže Josipa.

A da bude još sjajnih rezultata pomažu im i sparing partneri. Kako u Hrvatskoj nema ženske posade koja bi im mogla pomoći, djevojke se svakako snalaze.

"Imamo sparing partnera, naš klupski kolega Boris Cesarec te Dora Bjelkanović i Dora Dragićević, koje inače veslaju u dublu. Znaju nam parirati i druge cure - Ana Marija Popko, Martina Kaijć i tako. Mislim, realno, sklapamo kraj s krajem, znamo se na treningu zakačit i za juniore, pa se zakačimo s njima ali pokušavamo izvući maksimum", kaže Ivana.

Ne treba sumnjati da će i u Luzernu ove dvije odlične sportašice dati maksimum, a onda na ljeto iz Pariza donijeti još sjajnih vijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider