Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
POBJEDA BRANITELJA NASLOVA

Drama u Ligi prvaka: Suci Kielceu zaustavili zicer u zadnjoj sekundi, Karačić klečao pred sucem, a Nijemci nakon penala izborili Final Four

Aalborg i Magdeburg prvi su sudionici završnice rukometne Lige prvaka.

Igrači Magdeburga (Foto: Guliver Images)

Dvije vrlo uzbudljive utakmice četvrtfinala rukometne Lige prvaka odigrane su u srijedu navečer, a nakon njih dobili smo prva dva ovosezonska polufinalista.

Prvi je danski Aalborg, koji je izborio svoj drugi odlazak u Köln, nakon 2021. godine, kad su doživjeli najteži poraz jednog finalista otkako se igra završnica četiri momčadi.

Aalborg sigurno do Final Foura

Ove sezone nadaju se nečemu boljem, a da su to sposobni, dokazali su protiv jakog Veszprema. Rezultatom 33:28 savladali su Mađare i tako nadoknadili minimalni poraz iz prvog susreta.

Veszprem je dobro otvorio i vodio 7:4, no onda je uslijedio pad. U 23. minuti Aalborg je otišao na 14:11 i do kraja susreta Mađari se nisu vratili. Dolazili su više puta na dva pogotka razlike, posljednji put u 47. minuti, kad je bilo 27:25, no onda je Aalborg dao gas i prelomio.

Suci presudili dramu u Magdeburgu

Puno više drame bilo je u Magdeburgu, gdje je branitelj titule očekivao puno lakši posao nakon minimalnog poraza u prvom susretu.

Na kraju su dobili susret gdje niti u jednom trenutku nisu vodili s dva pogotka prednosti, ali su ipak otišli u polufinale.

Kielce je dobro otvorilo, igrali su sjajnu obranu i pogađali što je trebalo, a vrijedi zabilježiti 19. minutu i rezultat 9:7 za Poljake. Tada su otišli na dva pogotka razlike, s koliko su otišli i na odmor, nakon sjajnog gola Karačića za 13:11.

U drugom dijelu igralo se tvrdo, uz stalne izmjene vodstva, a tek u 52. minuti domaći su došli do prednosti koja im jamči Final Four. 

Imali su tu prednost tri puta, ali svaki put se Kielce vratio, posljednji put otprilike minutu i pol prije kraja, kad je pogodio Igor Karačić za 23:22.

Nijemci su nakon toga dobili dugi napad, no nisu pogodili te je preostalo još nešto vremena za goste. Izveli su brzi napad, u kojem je Alex Dujšebajev proigrao Karaleka na crti, koji je samo dvije sekunde prije kraja imao zicer za veliko slavlje.

Barem se tako činilo, no to se nije dogodilo. Kako je Dujšebajev bio pod teškim prekršajem, iz kojeg se izvukao i dodao loptu, suci su prije udarca Karaleka dosudili prekršaj i vratiti loptu na devet metara.

Igrači i klupa Kielcea bili su u nevjerici, Igor Karačić klečao je pred sucem, a trener poljske momčadi Talant Dujšebajev ušao je u teren te se u nevjerici bacio na pod.

Što se točno dogodilo u zadnjem napadu, pogledajte OVDJE.

No suci su bili sigurni u svoju odluku te se otišlo na izvođenje kaznenih udaraca.

Tragičar Kielcea bio je Nahi, koji je promašio u posljednjoj seriji, nakon čega je Magnusson pogotkom odveo domaće u turnir za obranu naslova prvaka.

Neke najbolje trenutke drame možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider