Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bundesliga:

Bayer u 96. minuti zabio za produljenje čudesnog niza, 46. utakmica bez poraza

Odigran je subotnji program 31. kola Bundeslige.

Bayer Leverkusen (Foto: Profimedia)

Nogometaši Bayera, novi prvaci njemačke Bundeslige, odigrali su još jednu utakmicu ove sezone bez poraza, zabili su gol u 96. minuti za 2-2 protiv Stuttgarta u 31. kolu.

Bila je ovo 46. utakmica ove sezone Bayera bez poraza, u svim natjecanjima, čime je nastavljen fascinantan niz sastava iz Leverkusena. Isto kao i nedavno protiv Borussije Dortmund, tako je i ovom prilikom Bayer bio na rubu poraza, ali se spasio od pada u 96. minuti.

Rokas Pukštas Raspucani Hajduk napunio mrežu Rudeša, pukla petarda na praznom Poljudu divider

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je u nastavku frcalo na sve strane u Leverkusenu. Domaćina su vrlo brzo šokirali Fuehrich i Undav koji su u 47. i 56. minuti pogađali za 2-0 Stuttgarta. Brzo se Bayer vratio, u 61. minuti je Adli smanjio na 1-2 te je sve do kraja domaćin tražio novi pogodak čime bi nastavio nevjerojatan pozitivan niz.

Pogodak se i dogodio u 96. minuti. Nakon ubačene lopte i posvemašnje gužve u gostujućem šesnaestercu zabio je Andrich za 2-2 i nastavak niza. U Bundesligi, gdje je već ranije osigurao naslov, Bayer ima 25 pobjeda i šest remija. Stuttgart je treći te ima pet bodova manje od drugog Bayerna.

Rokas Pukštas VIDEO Pukštas zabio dva u mrežu Rudeša i jedan u vlastitu, Krovinović dodao još dva divider

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić za Bayer je u subotnjem ogledu u igru ušao u 89. minuti.

Ranije ove subote, u prvom od dva derbi susreta 31. kola, nogometaši Leipziga su pred svojim navijačima pobijedili dortmundsku Borussiju s uvjerljivih 4-1. Bio je to dvoboj suparnika koji se bore za pozicije koje vode u Ligu prvaka iduće sezone, a pobjedom je Leipzig dodatno pobjegao klubu iz Dortmunda te se učvrstio na četvrtom mjestu.

Stefan Ristovski VIDEO Zaštitar pokušao maknuti dječaka, ali ukazao se Ristovski i pružio mu uspomenu za cijeli život divider

Gosti iz Dortmunda su poveli u 20. minuti golom Sancha, ali samo tri minute kasnije Leipzig se vratio te je Openda izjednačio na 1-1. Na odmor je Leipzig otišao s prednošću i to nakon što je u sudačkoj nadoknadi za 2-1 pogodio stasiti slovenski napadač Šeško. Kako je završilo prvo tako je počelo drugo poluvrijeme. Kontranapad domaćina u 46. minuti okončan je asistencijom Opende i golom Simakana za 3-1

Dominacija Leipziga u ovom ogledu okrunjena je do kraja još jednim golom, Baumgartner je u 80. postavio konačnih 4-1 čime je Borussia (D) na negativan način najavila prvi polufinalni ogled Lige prvaka u srijedu, pred svojim navijačima, protiv PSG-a.

Gabriel Vidović Jakirovićev Dinamo i dalje niza pobjede: Vidović srušio Varaždin za osmo slavlje u nizu Modrih divider

Prvi strijelac Bundeslige Harry Kane bio je junak Bayernove domaće pobjede od 2-1 protiv Eintrachta. Kane je postigao oba gola, u devetoj i 61. minuti iz jedanaesterca, dok je za goste iz Frankfurta poentirao Ekitike u 23. minuti.

Mladi hrvatski napadač Lovro Zvonarek za Bayern je zaigrao od 81. minute, dok je na drugoj strani Hrvoje Smolčić ostao kroz čitavi ogled na klupi za pričuve.

Dramatična je bila utakmica u Freiburgu gdje je važne bodove uhvatio Wolfsburg pobjedom 2-1. Freiburg je poveo u 42. minuti autogolom Bornauwa, ali je domaćin u 64. minuti ostao s igračem manje. Wolfsburg je izjednačio u 82. minuti kada je sjajno iz slobodnog udarca pogodio Arnold.

Lovro Zvonarek Leipzig pregazio Borussiju u okršaju za Ligu prvaka, Zvonarek ušao za Bayern divider

Odmah u idućem napadu dosuđen je jedanaesterac za Freiburg, ali se Sallai poskliznuo prije samog udarca te je promašio vrata, a kazna je uslijedila u 90. kada je Lacroix topovski, s više od 20 metara, pogodio za 2-1 Wolfsburga. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer ostao je tijekom cijelog susreta na klupi za pričuve Wolfsburga.

Uvjerljiv je na gostovanju bio Werder koji je s 3-0 pobijedio Augsburg. Sve golove gosti iz Bremena su dali u nastavku, a strijelci su bili Schmid u 50., Ducksch u 61. iz jedanaesterca te Deman u 90. minuti. Hrvatski nogometaš Kristijan Jakić je bio u udarnoj momčadi Augsburga te je igrao do 72. minute, a baš od tada je za domaćina zaigrao Dion Drena Beljo.

Federico Valverde VIDEO Zamolio Modrićevog suigrača da krivotvori Lukin autogram i potpiše mu se na dres divider

Preostale tri utakmice ovog kola igraju su tijekom nedjelje. Parovi su Borussia (M) - Union Berlin, Mainz - Koeln i Darmstadt - Heidenheim.

Bundesliga, 31. kolo:

Bayer - Stutgart 2-2 (Adli 61, Andrich 90+6 / Fuehrich 47, Undav 56)

Bayern - Eintracht 2-1 (Kane 9, 61-11m / Ekitike 23)

Leipzig - Borussia (D) 4-1 (Openda 23, Šeško 45+2, Simakan 46, Baumgartner 80 / Sancho 20)

Freiburg - Wolfsburg 1-2 (Bornauw 42-ag / Arnold 82, Lacroix 90)

Augsburg - Werder 0-3 (Schmid 52, Ducksch 61-11m, Deman 90)

Petak:

Bochum - Hoffenheim 3-2 (Stoeger 34, 64, Passlack 45+2 / Kramarić 73, 84)

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider