Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDA ENGLESKOG NOGOMETA

Prije godinu dana igrali su međusobnu ligašku utakmicu, za par mjeseci dijelit će ih četiri ligaška ranga

Dvije potpuno različite priče nalaze se iza dvije vrlo simpatične engleske momčadi, Ipswich Towna i Forest Green Roversa.

Ipswich vs. Forest Green (Foto: Profimedia)

U veljači prošle godine, utakmicu engleskog League One igrali su Ipswich Town i Forest Green Rovers, jedini u borbi za ulazak u viši rang, drugi u nadi da mogu ostati članovi trećeg.

Nekadašnji prvak uspio je u svom naumu, a Forest Green, poznat i kao prvi profesionalni veganski nogometni klub, nije. No, ova sezona daje još  tužniju priču s njihove strane.

Brzi uzlet i još brži pad prvog veganskog kluba

Naime, nakon ispadanja u League Two, ove sezone uspjeli su ispasti i iz njega, automatski time i iz engleskog ligaškog nogometa, kako oni nazivaju natjecanja pod EFL-om, a to su prva četiri profesionalna ranga, u kojima ukupno nastupa 92 kluba.

S druge strane, Ipswich Town nastavio je pisati svoju bajku te će iduće sezone igrati Premier ligu, u koju se vraćaju nakon 22 godine. Sve pod palicom čudesnog Kierana McKenne.

Dakle, iako su prije nešto više od godinu dana igrali međusobnu ligašku utakmicu, za manje od tri mjeseci dijelit će ih čak četiri ligaška ranga. 

Čari engleskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider