Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teška odluka

Najpoznatiji španjolski sudac o odluci u korist Reala: ''Ovo je najgora moguća stvar u suđenju!''

Mateu Lahoz komentirao je suđenje Szymona Marciniaka na polufinalnoj utakmici Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna.

Lahoz i Ancelotti (Foto: Afp)

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je s 2:1 pobijedio Bayern i s ukupnih 4:3 plasirao se u finale najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Tako ćemo 1. lipnja u borbi za naslov prvaka Europe na Wembleyju imati sudar Borussia Dortmund - Real Madrid.

Situacija iz 103. minute zatresla je nogometnu javnost, duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Matthijs de Ligt je zatresao mrežu Reala, ali nekoliko sekundi prije pomoćni sudac podignuo je zastavicu zbog nedopuštene pozicije.

Joselu Procurila urnebesna objava Realova slučajnog junaka iz 2012. koja otkriva koliko voli klub divider

Glavni sudac Marciniak oglasio se odmah po signalu svog pomoćnika, igrači Reala stali s igrom na nekoliko sekundi, a Nizozemac je na asistenciju Thomasa Mullera zabio gol koji bi značio produžetke za Bavarce. Zbog takve reakcije pomoćnika i glavnog suca, nije bilo mogućnosti za suce u VAR sobi da pregledaju situaciju.

Lahoz pojasnio situaciju

Poznati španjolski sudac, Mateu Lahoz, komentirao je odluku kolege Poljaka, nazvavši je kontroverznom.

''Dogodila se najgora moguća stvar u suđenju, katastrofa koju nitko nije htio vidjeti. Zvižduk glavnog suca onemogućuje uključivanje VAR-a u ovakvoj situaciji'', rekao je Lahoz pa pojasnio:

Hachim Mastour Imao je svijet na dlanu sa 16 godina: Igrao je za Milan, družio se s Neymarom, a danas je nogometni anonimus divider

''Nije greška pomoćnog suca, već glavnog. Akcija završava kada se oglasi glavni sudac, a ne kada pomoćnik podigne zastavicu.''

Lahoz je ipak stao u obranu kolega i poručio onu staru - tko radi, taj i griješi.

''Suci su također sportaši, oni također griješe. Nažalost, iz loše odluke Marciniaka, Real je profitirao'', zaključio je.

45-godišnji Lahoz se umirovio u lipnju 2023., u La Ligi je sudio 288 utakmica u 15 godina.

Je li Bayern oštećen protiv Reala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider