Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dragulj

Jakirović: Matković je veliko bogatstvo hrvatskog nogometa

Jakirović najavio kako će Dinamo bez kalkulacija ući u okršaj s Osijekom

Sergej Jakirović (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Dinamo Zagreb u subotu dočekuje Osijek u borbi za novi naslov prvaka HNL-a.

U slučaju da ne izgube protiv Osijeka, a Rijeka ne pobijedi u Varaždinu, Dinamo će osvojiti svoj 22. naslov hrvatskog prvaka.

Trener Dinama, Sergej Jakirović, očekuje tešku utakmicu protiv Osijeka, koji je u posljednje vrijeme u dobroj formi.

"Osijek je povezao četiri pobjede u gostima, igra jako dobro. Dolaze nešto uzeti, poznavajući prijatelja Zekića, on nešto sprema."

Nije nedostajalo ni riječi hvale za mladog Matkovića.

"Bore se za Europu, trebalo je i Zoranu vremena da spozna unutrašnje rezerve, voli se igrati sustavima, dobio je Matkovića i Miereza. Matković je bogatstvo hrvatskog nogometa! A tu su i Bukvić, Nejašmić, puno dobrih igrača."

Jakirović se nada da će uz podršku publike Dinamo stići do pobjede:

"Mi nakon 24 dana konačno igramo kući, zaželjeli smo se domaćeg terena i publike, nadam se dobroj utakmici i novoj pobjedi."

Trener Dinama je naglasio da neće mijenjati dobitnu kombinaciju:

Neću nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu. Sigurno da neće igrati Kulenović (tri žuta). Nemamo ozlijeđenih i Stojković je dobro, nema više problema s mišićem, neće biti u kadru, ali drago mi je što se vratio na teren, nije više na stolu."

Jakirović je siguran da će Dinamo osvojiti naslov:

"Sad je samo pitanje matematike, kad ćemo uzeti naslov. Rijeka? Bez obzira na utakmicu u Varaždinu, mi moramo biti dobri i pobijediti Osijek, bez obzira što će biti tamo."

Dinamo je u posljednje vrijeme u dobroj formi i Jakirović vjeruje da će tim nastaviti niz pobjednih rezultata:

"Kad smo ispali iz Europe kad nam nije bilo ugodno, dobili smo više u trenažnom procesu, sad se za utakmice pripremamo sedam dana, puno više radimo na nekim stvarima što prije nije bilo moguće. Sigurno da smo uhvatili zamah, rekao sam da će ključ biti naše četiri gostujuće utakmice, to smo sve dobili i sad sami odlučujemo o sebi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider