Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Naprijed, Hrvatska!

Sjajnih 10 dana za Vatrene: Turnir u Egiptu donio je Daliću pregršt lijepih vijesti

Osim samog trofeja, Hrvatska je - još i važnije - u Egiptu ostvarila i nekoliko igračkih dobitaka. Niz igrača sjajno je reagirao i pokazao da Hrvatska posjeduje i kvalitetu i kvantitetu. Dva i pol mjeseca uoči Eura izbornik Dalić ima slatke brige.

Osvajanje trofeja, kvalitetan team-building i nekoliko igračkih dobitaka - sve to donio je Hrvatskoj pripremni turnir u Egiptu.

Po tko zna koji put pozornost na sebe skrenuo je Lovro Majer - naš stručni komentator Aljoša Vojnović zazivao ga je još nakon utakmice s Tunisom.

"Za mene je Lovro Majer beton na desnom krilu, dok ne promijenimo formaciju. Tako da bi volio vidjeti njega na toj desnoj strani", istaknuo je Vojnović.

Majer novo desno krilo?

Krenuo je Majer protiv Egipta upravo na desnom krilu i u potpunosti izdominirao. Najjednostavnije rečeno - potvrdio je klasu.

"Zbog svoje igračke kvalitete i načina na koji promišlja, činjenice da je ljevak, da nam paše zbog nekih situacija, on je kec na deset na toj poziciji. Reći ću još jednom, nema mi logike da je bilo tko drugi fiksni starter na poziciji desnog krila."

Istaknuo se Majer i u prekidima - koji se nameću kao još jedno i sve važnije oružje Vatrenih.

"Imamo visinu, imamo sve, ne znam na koji način i gdje tko treba stajati kod kornera, to Zlatko određuje, ali vidim da se dobro postavljaju. Da lopta, nakon centaršuta, da je napadaju, a to je najbitnije", naglašava Robert Jarni.

Jedan od prekida - Modrićev korner - Bruno Petković pretvorio je u pogodak. I potvrdio koliko može dati Hrvatskoj - baš kao i Kramarić i Budimir - pa Dalić dva i pol mjeseca uoči Eura ima slatke brige za poziciju špice.

Povratak Pjace

Ozbiljne brige već mjesecima izbornik ima zbog Ivana Perišića, no sinoćnja utakmica vratila nam je Marka Pjacu. I njegova je klasa neupitna, a najvažnije je da su ozljede stvar prošlosti.

"Vidjeti ga da je odigrao 90 minuta, da je trk i dalje moćan, da nema straha, da uklizava, da radi promjenu pravca bez ikakvih problema i ono ključno po meni: ima taj dribling u trku, jedan od rijetkih kod nas, da može rješavati situacije 1 na 1", kazao je Vojnović.

Buđenje Vlašića

Situacije 1 na 1 svakako može i rješavati Nikola Vlašić - dugo u reprezentaciji nije pružao koliko može - i nema sumnje da će mu majstorski gol Egiptu itekako značiti. Dalić ga također itekako treba.

"To je ono što nas može jako veseliti, mi imamo u pričuvi 4 igrača koji su fantastični igrači, u svakom trenutku mogu ući unutra i u svakom trenutku mogu napraviti dar-mar", rekao je Jarni.

Odlični vratari

A u pričuvi imamo i pregršt sjajnih vratara - Ivušić nam je donio finale s 3 obranjena 11-erca, a Labrović i Kotarski protiv Egipta iskazali mirnoću i potvrdili ogroman potencijal. Žestoka, ali zdrava konkurencija vlada na gotovo svim pozicijama - očekivanja od Eura s pravom su velika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider